Jednoduchý recept

Řecké karbanátky z jiker

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 49679

Ingredience

2 ks Brambory vařené
1 ks Cibule
170 g Kapří jikry
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Máta
200 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 307kJ
3% Sacharidy 12 g
70% Tuky 53 g
12% Sodík 233 mg
19% Bílkoviny 11 g

Řecké karbanátky z jiker postup přípravy receptu:

1

Očištěné a propláchnuté jikry povaříme 10 minut ve vodě, scedíme a rozmixujeme.

2

Přidáme uvařené, rozmačkané brambory, oloupanou, nastrouhanou cibuli, nasekanou petrželku a mátu. Osolíme, opepříme a vše dobře prohněteme.

3

Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v hladké mouce a smažíme zprudka na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách.

Poznámka

Můžeme použít sušenou mátu. Jikry mohou být i z jiných druhů ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept