Jednoduchý recept

Šumavské noky - příloha k masu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 64 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 34 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49681

Ingredience

800 g Brambory
0,5 dl Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 654kJ
18% Sacharidy 63 g
14% Tuky 11 g
22% Sodík 430 mg
22% Bílkoviny 12 g

Šumavské noky - příloha k masu postup přípravy receptu:

1

Omyjeme brambory, polovinu dáme do hrnce, zalijeme vodou (5 dl) a uvaříme doměkka. Vaříme je 20 minut. Uvařené brambory oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Druhou polovinu omytých brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do druhé misky a po chvíli z nich slijeme vodu, poté je přelijeme horkým mlékem. Po chvilce přebytečné mléko slijeme a brambory přidáme k vařeným bramborám. Doložíme mouku, sůl, vejce a promícháme. Pokud je potřeba, přidáme ještě mouku, těsto by mělo být téměř tuhé.

2

V hrnci přivedeme k varu vodu (2 litry). Lžicí vykrajujeme noky a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme je 10-14 minut, občas je promícháme.

3

Uvařené vyjmeme děrovanou vařečkou, okapané dáme do mísy a polijeme je rozpuštěným máslem, zlehka promícháme, aby se k sobě nepřilepily.

Poznámka

Uvařené noky podáváme k se zelím k dušenému nebo pečenému masu, ke guláši apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept