Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49685

Ingredience

750 g Brambory
4 polévková lžíce Cukr moučkový
2,5 dl Mléko plnotučné
250 g Mouka pšeničná hrubá
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
6 polévková lžíce Perník
2,5 kávová lžička Sůl
6 polévková lžíce Tvaroh tvrdý
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 840kJ
27% Sacharidy 99 g
29% Tuky 22 g
28% Sodík 554 mg
40% Bílkoviny 22 g

Ludl - pařené šišky postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, l.5 lžičkou soli a vaříme je doměkka přibližně 20 minut. Scedíme, horké vyklopíme na pomoučený vál a válečkem je rozmačkáme.

2

Rozmačkané brambory shrneme na hromádku, přidáme k nim mouku, vejce a sůl. Těsto dobře uhněteme, vytvoříme z něj váleček o průměru asi 5 cm. Nakrájíme z něj dílky silné 1.5 cm a z každého v dlani vytvarujeme malou šišku. Poskládáme je na plech, který jsme vytřeli olejem. Plech se šiškami dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C přibližně 20 minut dozlatova.

3

Horké upečené šišky shrneme do mísy, přelijeme vařícím mlékem a necháme je pod poklicí pařit 5-6 minut.

4

Okapané šišky dáme na talíře, posypeme nastrouhaným perníkem, ozdobíme tvarohem, posypeme cukrem, polijeme rozpuštěným máslem a hned podáváme.

Poznámka

Místo perníku můžeme použít pomletý mák.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept