Recept

Vepřový steak na dijónský způsob

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 497

Ingredience

500 g Chřest sterilovaný
50 g Hořčice
100 g Máslo čerstvé
80 ml Olej stolní
2 g Pepř černý mletý
80 ml Sherry brandy
300 g Sýr Eidam cihla 40%
30 g Sůl
2000 g Vepřová pečeně

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 849 kcal
Kilojoule 3 553kJ
1% Sacharidy 5 g
96% Tuky 72 g
71% Sodík 1 g
74% Bílkoviny 42 g

Vepřový steak na dijónský způsob postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni opláchneme, ukrojíme z ní plátky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, zakápneme částí brandy a necháme proležet.

2

Potom plátky masa zvolna opečeme, vyjmeme a ve výpeku rozpustíme máslo. Přidáme hořčici, osmahneme a zastříkneme druhou částí brandy.

3

Nakonec na každou porci narovnáme chřest, překryjeme plátkem tvrdého sýru, podlijeme připravenou šťávou a zapečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept