Jednoduchý recept

Sladká zaječí ouška se skořicí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 49705

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cukr skořicový
500 g Mouka pšeničná hrubá
1,5 dl Olej slunečnicový
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 193kJ
26% Sacharidy 95 g
14% Tuky 10 g
12% Sodík 243 mg
22% Bílkoviny 12 g

Sladká zaječí ouška se skořicí postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme chvilku vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přisypeme hrubou mouku, osolíme, směs promícháme a dáme na vál. Těsto dobře rukama propracujeme a necháme hodinu odpočinout.

2

Těsto poté vyválíme na tenkou placku, z které rádýlkem vykrojíme menší trojúhelníky (velikost si zvolíme sami).

3

V pánvi si rozpálíme olej a "zaječí ouška" na něm smažíme dozlatova. Usmažené vyjmeme, necháme na papírové utěrce okapat z přebytečného tuku, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Poznámka

S těstem se nám bude lépe pracovat, když bude vál pomoučený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept