Jednoduchý recept

Kuřecí játra s borůvkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 49721

Ingredience

100 g Anglická slanina
400 g Játra kuřecí
4 polévková lžíce Kompot borůvkový
1 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Petržel kudrnka
1 dl Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 726kJ
2% Sacharidy 8 g
66% Tuky 49 g
28% Sodík 559 mg
73% Bílkoviny 41 g

Kuřecí játra s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra dobře omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Slaninu nakrájíme na plátky. Kousky jater zabalíme do plátků slaniny a opečeme je ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji.

2

Do druhé rozehřáté pánve bez tuku dáme borůvkový kompot, přimícháme smetanu, směs necháme přejít varem a pak vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.

3

Teplou omáčku nalijeme na talíře, přidáme játra, posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept