Kuřecí játra s borůvkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra s borůvkovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 49721 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
400 g | Játra kuřecí |
4 polévková lžíce | Kompot borůvkový |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 779,0mg |
Draslík | 575,6mg |
Vláknina | 737,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Játra kuřecí, Kompot borůvkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí játra s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí játra dobře omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Slaninu nakrájíme na plátky. Kousky jater zabalíme do plátků slaniny a opečeme je ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji. |
2 | Do druhé rozehřáté pánve bez tuku dáme borůvkový kompot, přimícháme smetanu, směs necháme přejít varem a pak vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. |
3 | Teplou omáčku nalijeme na talíře, přidáme játra, posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme. |