Jednoduchý recept

Sýrový koláč se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 49729

Ingredience

Korpus
280 g Mouka pšeničná hladká T 650
280 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
250 g Smetana sladká 12%
140 g Sýr Ementál (Primátor)
4 g Sůl
Náplň
80 g Anglická slanina
120 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
160 g Sýr Čedar
3 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 677kJ
6% Sacharidy 23 g
72% Tuky 54 g
502% Sodík 10 g
29% Bílkoviny 17 g

Sýrový koláč se slaninou postup přípravy receptu:

1

Korpus: Do mísy nasypeme mouku, strouhaný ementál, osolíme, opepříme, přidáme máslo, smetanu a vypracujeme těsto. Rozdělíme napůl, vyválíme na dva stejné koláče, položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.

2

Náplň: Do rendlíku vložíme máslo, přidáme žloutky a zahříváme, až vznikne hladká hmota. Odstavíme a necháme vychladnout. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, čedar nastrouháme najemno, z bílků vyšleháme sníh. Hmotu v rendlíku opepříme, přilijeme smetanu, přidáme slaninu, čedar a důkladně promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků a tímto krémeme oba vychladlé koláče slepíme k sobě.

3

Koláč položíme na servírovací tác, naporcujeme na trojúhelníčky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept