Rolky z gruzínského chleba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rolky z gruzínského chleba
Rolky z gruzínského chleba
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 49748 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
8 plátek | Chléb Pita |
20 g | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
200 g | Cizrna |
800 g | Kuřecí maso vařené |
150 g | Majonéza |
2 ks | Mrkev kořen |
50 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Salát ledový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 514,8mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Chléb Pita, Cibulka jarní, Citrony, Cizrna, Majonéza, Olej slunečnicový, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rolky z gruzínského chleba postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu pastu smícháme spolu s vymačkanou citrónovou šťávou. Avokádo oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, mrkev očistíme a nastrouháme na struhadle. Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji. |
2 | Gruzínské plátky chleba rozložíme před sebe, potřeme je majonézou, položíme listy ledového salátu. Posypeme nasekanou jarní cibulkou, poklademe plátky avokáda, přidáme nastrouhanou mrkev. Do středu lžící položíme cizrnou pastu smíchanou s citrónem a nakonec do středu dáme také nakrájené kousky masa. Spodní část chleba přehneme a zabalíme do rolky. |