Recept

Guláš z Pošumaví s hříbky a špekáčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49768

Ingredience

500 g Brambory
0,5 kostka Bujón hovězí
4 krajíc Chléb konzumní
2 ks Cibule
160 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
9 dl Voda pitná
2 ks Špekáčky
Záklechka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 885kJ
15% Sacharidy 55 g
29% Tuky 22 g
36% Sodík 719 mg
18% Bílkoviny 10 g

Guláš z Pošumaví s hříbky a špekáčky postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme čerstvé hříbky, které pokrájíme na plátky. Oloupeme a omyjeme brambory, nakrájíme je na kostky a dáme do vody se solí a kmínem. Brambory přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod poklicí vaříme doměkka.

2

Mezitím si nakrájíme nadrobno očištěné cibule, ze špekáčků odstraníme střívko a nakrájíme je na kostičky. V pánvi si rozpálíme olej se sádlem, na něm zpěníme cibuli a když se začne smažit, přidáme špekáčky a společně smažíme asi 4-5 minut. Přimícháme sladkou a a pálivou papriku, pepř, promícháme a celou směs vyklopíme do hrnce k bramborům. Přidáme pokrájené hříbky a pomalu vaříme. Pro chuť přidáme 1/2 kostky hovězího bujónu. Přibližně po 25 minutách vaření si v 1 dl vody rozmícháme dohladka hladkou mouku a takto vzniklou "záklechku" přimícháme do guláše. Povaříme 3-5 minut, jakmile guláš zhoustne, hrnec odstavíme z plotny. Podáváme ho s chlebem.

Poznámka

Guláš chutná ještě lépe až druhý den.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept