Recept

Kotlety v indické marinádě

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49769

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
5 ks Hřebíček
1 kg Jehněčí kotlety
100 ml Jogurt bílý
4 ks Kardamom černý
50 ml Koriandr čerstvý
10 ml Muškátový květ
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pasta zázvorová
2 polévková lžíce Pasta česneková
2 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Chilli koření mleté
5 g Muškátový oříšek
10 g Pepř bílý celý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 070kJ
6% Sacharidy 21 g
44% Tuky 33 g
12% Sodík 247 mg
59% Bílkoviny 33 g

Kotlety v indické marinádě postup přípravy receptu:

1

Smícháme jogurt, zázvorovou a česnekovou pastu, chilli a sůl. Kotlety zbavíme nečistot a necháme je 12 hodin marinovat v jogurtové směsi.

2

Marinované kotlety podusíme na mírném plameni, dokud nejsou měkké. Následně maso vyjmeme a odložíme bokem.

3

Na pánvi si rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, dokud nezezlátne. Když je cibule dozlatova opečená, přidáme skořici, bobkový list, hřebíček, kardamom, muškátový oříšek a květ a vše následně osmahneme.

4

Kotlety umístíme na pánev, propečeme je, dokud nezezlátnou a zalijeme je vypečenou šťávou. Ozdobíme kuličkami pepře a lístky koriandru. Můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept