Recept

Smažené jehněčí kuličky

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49772

Ingredience

0,3 kg Brambory
1 špetka Chilli koření mleté
8 ks Chilli paprička zelená
1 kávová lžička Garam masala
0,2 kg Jehněčí maso mleté
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
100 ml Koriandr čerstvý
4 polévková lžíce Mouka kukuřičná
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
50 ml Tuk
500 ml Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý
7 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 513kJ
4% Sacharidy 14 g
39% Tuky 29 g
13% Sodík 268 mg
20% Bílkoviny 11 g

Smažené jehněčí kuličky postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme, posypeme masalou, chilli, koriandrem, zázvorem a nakrájeným česnekem. Důkladně maso prohněteme, aby vstřebalo veškeré ingredience, a necháme jej vařit v malém množství vody. Následně jej přemístíme na pánev, zalijeme olejem a smažíme, dokud maso nepustí veškerou šťávu.

2

Oloupeme a omyjeme brambory. Následně je uvaříme a najemno rozmačkáme. Zelené chilli a lístky koriandru nakrájíme. Smícháme je s bramborovou kaší a mletým masem a uhněteme kuličky.

3

V misce si připravíme kukuřičnou moučku, kterou smícháme s trochou vody. Kuličky v mouce namáčíme a postupně smažíme na tuku na pánvi, dokud nezezlátnou. Můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept