Recept

Jehněčí játra na kokosu

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49778

Ingredience

12 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
0,5 kg Játra jehněčí
5 ks Kardamom černý
2 ks Kari listy
0,5 ks Kokos čerstvý
20 ml Kurkuma
2 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pískavice řecké seno
1 kávová lžička Sůl
1 ks Zázvor celý
10 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 931kJ
11% Sacharidy 38 g
66% Tuky 50 g
16% Sodík 318 mg
58% Bílkoviny 32 g

Jehněčí játra na kokosu postup přípravy receptu:

1

Játra opláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě. Poté je nakrájíme na kostky a odložíme bokem do původní šťávy.

2

Červené chilli papričky necháme upéct a následně je rozemeleme s fenyklem. Oloupeme a nakrájíme česnek, cibuli a zázvor. Dužninu z kokosového ořechu nastrouháme a necháme ji louhovat v mléce.

3

Na pánvi necháme rozpálit olej a cibuli, česnek i zázvor osmahneme, dokud se vše nezbarví do hněda. Následně přidáme kari, směs chilli a fenyklu, kurkumu a pískavici.

4

Ke směsi přidáme játra a 4 minuty smažíme. Poté zalijeme směs mlékem s kousky kokosové dužniny a octem. Vaříme, dokud není šťáva hustá. Ozdobíme mletým černým kardamomem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept