Jednoduchý recept

Čerstvé trnky nakládané v octě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49787

Ingredience

700 g Cukr krystal
2 g Hřebíček
1 dl Ocet kvasný lihový
4 g Skořice celá
1,5 kg Trnky
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 661kJ
41% Sacharidy 147 g
4% Tuky 3 g
0% Sodík 4 mg
3% Bílkoviny 2 g

Čerstvé trnky nakládané v octě postup přípravy receptu:

1

Trnky přebereme, na sítu propláchneme a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou, několikrát necháme projít varem a scedíme.

2

Ocet smícháme s vodou, přidáme cukr, skořici a hřebíček a svaříme. Přisypeme trnky a znovu přivedeme k varu. Vše rozdělíme do sklenic a odložíme do druhého dne. Poté zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 15 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení-do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept