Jednoduchý recept

Mošt z čerstvých trnek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49788

Ingredience

250 g Cukr krystal
2 kg Trnky
6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 665kJ
23% Sacharidy 82 g
5% Tuky 4 g
2% Sodík 40 mg
4% Bílkoviny 2 g

Mošt z čerstvých trnek postup přípravy receptu:

1

Použijeme dobře zralé a mrazem spálené trnky. Propláchneme je vodou a rozmačkáme. Přemístíme do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna zahřejeme na teplotu 80°C. Horké ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.

2

Poté čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou a vmícháme cukr. Odložíme, dokud se nerozpustí, mezitím občas promícháme. Šťávu rozdělíme do lahví a zavíčkujeme, nebo převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu. Recept je kalkulován na 1 l šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvých trnek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept