Marmeláda z čerstvých třešní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda z čerstvých třešní
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49792 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
700 g | Cukr krystal |
2 kg | Třešně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 244,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3g |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marmeláda z čerstvých třešní postup přípravy receptu:
1 | Třešně očistíme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a vypeckujeme. Poté je umeleme na masovém mlýnku a přemístíme do kastrolu. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Přidáme cukr a znovu vaříme, dokud se nerozpustí a džem nemá požadovanou konzistenci. |
2 | Horkou marmeládu ihned rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě. |