Jednoduchý recept

Kompot z čerstvých třešní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49799

Ingredience

250 g Cukr krystal
1 kg Třešně
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 898kJ
15% Sacharidy 54 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 15 mg
1% Bílkoviny 1 g

Kompot z čerstvých třešní postup přípravy receptu:

1

Třešně přebereme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě a roztokem zalijeme ovoce. Sklenice uzavřeme, vložíme do vodní lázně a při teplotě 80-85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sklenice zaléváme pouze do 3/4 objemu, ovoce pustí rovněž šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept