Indické bramborové kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické bramborové kari
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49806 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Garam masala |
250 ml | Jogurt bílý |
5 ks | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
100 ml | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Pasta česneková |
1 kávová lžička | Pasta zázvorová |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zázvor mletý |
90 g | Ořechy Kešu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Chilli koření mleté, Cibule, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý, Ořechy Kešu mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Pasta zázvorová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Indické bramborové kari postup přípravy receptu:
1 | Brambory zbavíme slupek a odstraníme nečistoty. Následně je naskrz propícháme párátky a osmažíme na oleji, dokud nám brambory nezezlátnou. |
2 | Osmažené brambory rozmixujeme, dokud nevznikne hustá kaše, kterou zalijeme jogurtem a ochutíme vším kořením, vyjma garam masaly. |
3 | Na druhé pánvi rozpálíme máslo a osmažíme na něm bobkový list, cibuli a česnekovou i zázvorovou pastu. Vše osolíme. Tuto směs pak zalijeme bramborovo-jogurtovou směsí a vše za stálého míchání vaříme, dokud směs nepustí všechen tuk. Zalijeme trochou vody a minutku povaříme. |
4 | Poprášíme garam masalou a zasypeme mletými kešu oříšky. Vše následně důkladně promícháme. Ozdobíme lístky koriandru a podáváme horké. |