Indické plněné papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické plněné papriky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49816 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
5 ks | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
3 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Garam masala |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
50 ml | Olej rostlinný |
8 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 440,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Paprika červená, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Garam masala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Indické plněné papriky postup přípravy receptu:
1 | Brambory zbavíme slupek, uvaříme a rozmělníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme společně s česnekem, zázvorem, zelenými chilli papričkami a lístky koriandru. |
2 | V pánvi předehřejeme olej. Na něm opečeme kmín, dokud nezačnou semínka praskat. Následně přidáme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, zelené chilli a dozlatova za stálého míchání smažíme, dokud směs nezezlátne. |
3 | Rozmělněné brambory promícháme s osmahlou směsí, zasypeme kořením, přidáme lístky koriandru a ochutíme špetkou soli. |
4 | Papriky opláchneme a naplníme kořeněnou nádivkou z brambor. Následně je zakryjeme vršky paprik. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej a nadívané papriky na něm podusíme pod pokličkou, dokud nejsou měkké. Papriky průběžně otáčíme, aby byly rovnoměrně opečené. Ozdobíme cibulí a podáváme horké. |