Piškotová omeleta s borůvkami

25 min.

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 80gramůCukr krupice
    • 60gramůMouka polohrubá
    • 2lžíceSolamyl
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 1kusCukr vanilka
    • 0,5litrKompot borůvkový
    • 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1651 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
54 g
Sacharidy
274 g
Vláknina
10 g
Cukr
193 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky ušleháme do bílé pěny s krupicovým cukrem, přidáme k sněhu z bílků, přisypeme mouku se Solamylem a vše promícháme.
  • 2
    Pečicí papír rozprostřeme na plech a z těsta na něm vytvoříme kulaté omelety, které upečeme v troubě, předehřáté na 175 stupňů Celsia.
  • 3
    Plech s upečenými omeletami vyjmeme z trouby, přikryjeme utěrkou a obrátíme. Plech dáme stranou, z omelet opatrně stáhneme pečicí papír, překlopíme je a necháme mírně vychladnout.
  • 4
    Z borůvek, které jsme nechali okapat, dáme malou část stranou na zdobení, zbylé rozmačkáme a promícháme s ušlehanou šlehačkou a s moučkovým i vanilkovým cukrem.
  • 5
    Omelety potřeme borůvkovou směsí, posypeme celými borůvkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.