Piškotová omeleta s borůvkami
25 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 60gramůMouka polohrubá
- 2lžíceSolamyl
- 1lžíceCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 0,5litrKompot borůvkový
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1651 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
54 g
Sacharidy
274 g
Vláknina
10 g
Cukr
193 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky ušleháme do bílé pěny s krupicovým cukrem, přidáme k sněhu z bílků, přisypeme mouku se Solamylem a vše promícháme.
- 2Pečicí papír rozprostřeme na plech a z těsta na něm vytvoříme kulaté omelety, které upečeme v troubě, předehřáté na 175 stupňů Celsia.
- 3Plech s upečenými omeletami vyjmeme z trouby, přikryjeme utěrkou a obrátíme. Plech dáme stranou, z omelet opatrně stáhneme pečicí papír, překlopíme je a necháme mírně vychladnout.
- 4Z borůvek, které jsme nechali okapat, dáme malou část stranou na zdobení, zbylé rozmačkáme a promícháme s ušlehanou šlehačkou a s moučkovým i vanilkovým cukrem.
- 5Omelety potřeme borůvkovou směsí, posypeme celými borůvkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.