Bramborové šišky s borůvkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové šišky s borůvkovou omáčkou
Bramborové šišky s borůvkovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49847 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 l | Kompot borůvkový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Solamyl |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
200 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 132,1mg |
Draslík | 311,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr moučkový, Kompot borůvkový, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Solamyl, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborové šišky s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme. Uvařené brambory jemně nastrouháme a v míse smícháme s tvarohem, mouku a vejci. Těsto dochutíme solí a vyválíme z něj šišky dlouhé 7 až 10 cm o průměru přibližně 2 cm. V hrnci přivedeme k varu dostatčné množství osolené vody a šišky v ní 5 minut vaříme. Uvařené šišky necháme v sítu okapat. |
2 | Borůvkový kompot zahřejeme na bod varu a zahustíme ho Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě. Borůvkovou omáčku podle chuti osladíme cukrem. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm strouhanku a podle chuti ji také osladíme cukrem. |
4 | Okapané šišky rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou, přidáme zakysanou smetanu, posypeme osmažnou strouhankou a podáváme. |