Jednoduchý recept

Cibulový koláč s tapenadou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 49906

Ingredience

1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
115 g Máslo čerstvé
Náplň
3 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
240 ml Smetana 33% (šlehačka)
30 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tapenáda se zelenými olivami
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 023kJ
7% Sacharidy 27 g
51% Tuky 38 g
14% Sodík 275 mg
18% Bílkoviny 10 g

Cibulový koláč s tapenadou postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku zahřejeme mléko s máslem. Když se máslo rozpustí, přisypeme mouku a mícháme, dokud nevznikne koule. Odstavíme z plotny.

2

Vychladlým těstem vyložíme kulatou koláčovou formu a necháme 30 minut v chladničce.

3

V pánvi na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli 5 minut. Přidáme cukr, tymián, sůl a za občasného promíchání dusíme 30 minut. Cibule má zkaramelizovat a téměř se rozpadat.

4

V misce rozšleháme smetanu s vejci, nastrouhaným sýrem a špetkou pepře.

5

Dno korpusu potřeme tapenadou, poklademe cibulí a zalijeme smetanovou směsí. Formu postavíme na plech a koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

6

Můžeme podávat teplý i studený.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept