Jednoduchý recept

Špagety zapečené s borůvkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 49907

Ingredience

20 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Houby čerstvé
1 špetka Hřebíček
1 ks Kapie
1 polévková lžíce Kečup
0,5 l Kompot borůvkový
1 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Vegeta
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
1 dl Víno červené
200 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 074kJ
24% Sacharidy 87 g
11% Tuky 8 g
12% Sodík 235 mg
25% Bílkoviny 14 g

Špagety zapečené s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené propláchneme v sítu studenou vodou a necháme okapat.

2

Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Pórek omyjeme a nakrájíme s houbami a slaninou na menší kousky.

3

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a nakrájenou kapii, pórek, houby a slaninu na něm krátce orestujeme. Směs promícháme se špagetami, dochutíme oreganem, Vegetou, pepřem a solí.

4

Zapékací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou, dáme do ní směs z pánve a necháme ve středně vyhřáté troubě zapékat. V průběhu zapékání dvakrát zalijeme vajíčky, která jsme osolili a rozšlehali v mléku.

5

V hrnci prohřejeme borůvkový kompot, přimícháme k němu cukr, hřebíček, kečup a červené víno, omáčku necháme chvíli za stálého míchání prohřát.

6

Zapečené špagety rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Čerstvé houby můžeme nahradit houbami sušenými, které před přípravou krátce namočíme do vody. Místi špaget je možné použít i jiné druhy těstovin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept