Špagety zapečené s borůvkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety zapečené s borůvkovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 49907 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Hřebíček |
1 ks | Kapie |
1 polévková lžíce | Kečup |
0,5 l | Kompot borůvkový |
1 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
200 g | Špagety |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
2 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Víno červené |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 128,6mg |
Draslík | 319,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 189,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cukr krupice, Hřebíček, Kompot borůvkový, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kapie, Kečup, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pórek, Špagety, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špagety zapečené s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené propláchneme v sítu studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Pórek omyjeme a nakrájíme s houbami a slaninou na menší kousky. |
3 | Ve větší pánvi rozehřejeme olej a nakrájenou kapii, pórek, houby a slaninu na něm krátce orestujeme. Směs promícháme se špagetami, dochutíme oreganem, Vegetou, pepřem a solí. |
4 | Zapékací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou, dáme do ní směs z pánve a necháme ve středně vyhřáté troubě zapékat. V průběhu zapékání dvakrát zalijeme vajíčky, která jsme osolili a rozšlehali v mléku. |
5 | V hrnci prohřejeme borůvkový kompot, přimícháme k němu cukr, hřebíček, kečup a červené víno, omáčku necháme chvíli za stálého míchání prohřát. |
6 | Zapečené špagety rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Čerstvé houby můžeme nahradit houbami sušenými, které před přípravou krátce namočíme do vody. Místi špaget je možné použít i jiné druhy těstovin.