Jednoduchý recept

Pistáciové frappé s rýžovými tyčinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 48 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4991

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
15 g Droždí
280 ml Mléko polotučné
160 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Mouka rýžová
1 špetka Sůl
480 g Zmrzlina pistáciová

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 516kJ
16% Sacharidy 57 g
14% Tuky 10 g
9% Sodík 185 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pistáciové frappé s rýžovými tyčinkami postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme rozdrobené droždí, 40ml mléka, 80ml vody, špetku soli a vypracujeme měkké, pružné těsto.

2

Z těsta vytvarujeme kouli, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.

3

Poté vyklopíme těsto na vál a nakrájíme na cca 15-18 dílků. Z každého vytvarujeme váleček.

4

Tyčinky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme cukrem a pečeme 8min v troubě předehřáté na 190C.

5

Mezitím připravíme frapé. V mixéru rozmixujeme zmrzlinu, zbytek mléka a cca 15kostek rozdrceného ledu.

6

Frapé rozlijeme do sklenic, dozdobíme čerstvým ovocem a podáváme s rýžovými tyčinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept