Jednoduchý recept

Německá štóla

  • Německo
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Německá štóla 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 49911

Ingredience

60 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
7 g Droždí sušené
200 g Kandovaná citronová kůra
0,5 kávová lžička Koření perníkové
100 g Mandle mleté
100 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
175 g Máslo čerstvé
300 g Rozinky tmavé
100 ml Rum
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 706 kcal
Kilojoule 2 953kJ
26% Sacharidy 95 g
37% Tuky 28 g
4% Sodík 76 mg
21% Bílkoviny 12 g

Německá štóla postup přípravy receptu:

1

Rozinky předem namočíme do rumu.

2

Do mísy vsypeme mouku, vyhloubíme důlek, vsypeme droždí a lžičku cukru. Zalijeme vlažným mlékem a necháme 15 minut stát - droždí zpění. Potom přidáme zbylý cukr, vanilkovou tresť, sůl, koření, vejce a máslo. Vařečkou nebo hnětačem zpracováváme 5 minut dohladka. Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a zapracujeme do něj kandovanou kůru, rozinky a mleté mandle. Vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout.

3

Vykynuté těsto rozválíme na obdélník asi 30x25cm. Z jedné delší strany přeložíme ke středu, potom přeložíme z druhé strany přes první překlad a zlehka podélně přimáčkneme, aby vznikl tvar štóly.

4

Štólu položíme na plech a necháme znovu kynout, až zdvojnásobí objem.

5

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. Po upečení a vychladnutí štólu silně poprášíme moučkovým cukrem.

Poznámka

Můžeme použít i kandované ovoce nebo smíchat pomerančovou a citronovou kandovanou kůru.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept