Domácí žloutkové řezy

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůListové těsto
  • Poleva
    • 120gramůCukr moučkový
    • 2lžíceRum
    • 1lžíceVoda pitná
  • Žloutkový krém
    • 750mililitrůMléko plnotučné
    • 100gramůCukr krupice
    • 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
    • 3kusyVaječný žloutek slepičí
    • 2lžíceRum
    • 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
9

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
724 mg
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní desce rozválíme těsto na obdélník a nakrájíme na 3 stejné pruhy. Položíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 15 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  • 2
    Ve 250ml mléka rozmícháme žloutky a pudinkové prášky. Zbylé mléko s cukrem přivedeme k varu, přilijeme rozmíchané pudinky a za stálého míchání krátce povaříme. Odstavíme z plotny, vmícháme 3 lžíce rumu a necháme vychladnout.
  • 3
    Do vychladlého krému zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.
  • 4
    Upečené pruhy těsta podélně rozkrojíme, polovinu vzniklých pruhů potřeme silnou vrstvou žloutkového krému a přiklopíme zbylými pruhy těsta, které předem nakrojíme na řezy.
  • 5
    V hrnku rozmícháme moučkový cukr s rumem a potom přilijeme vroucí vodu. Směs třeme tak dlouho, až zbělá a zhoustne. Pokud je poleva řídká, přidáme cukr, když je moc hustá, přilijeme trochu vody.
  • 6
    Povrch moučníku potřeme polevou a podle naznačených řezů nakrájíme porce. Polevu necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 1. 2017
Domácí žloutkové řezy
Výborné! Dnes jsem dělala a za mě super :) 😉