Domácí žloutkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí žloutkové řezy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 49912 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
400 g | Listové těsto |
Žloutkový krém | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
750 ml | Mléko plnotučné |
2 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
3 polévková lžíce | Rum |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Poleva | |
120 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Rum |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 160,3mg |
Draslík | 13,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 517,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Rum, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí žloutkové řezy postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní desce rozválíme těsto na obdélník a nakrájíme na 3 stejné pruhy. Položíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 15 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. |
2 | Ve 250ml mléka rozmícháme žloutky a pudinkové prášky. Zbylé mléko s cukrem přivedeme k varu, přilijeme rozmíchané pudinky a za stálého míchání krátce povaříme. Odstavíme z plotny, vmícháme 3 lžíce rumu a necháme vychladnout. |
3 | Do vychladlého krému zlehka vmícháme ušlehanou smetanu. |
4 | Upečené pruhy těsta podélně rozkrojíme, polovinu vzniklých pruhů potřeme silnou vrstvou žloutkového krému a přiklopíme zbylými pruhy těsta, které předem nakrojíme na řezy. |
5 | V hrnku rozmícháme moučkový cukr s rumem a potom přilijeme vroucí vodu. Směs třeme tak dlouho, až zbělá a zhoustne. Pokud je poleva řídká, přidáme cukr, když je moc hustá, přilijeme trochu vody. |
6 | Povrch moučníku potřeme polevou a podle naznačených řezů nakrájíme porce. Polevu necháme ztuhnout. |
Výborné! Dnes jsem dělala a za mě super :)