Video recept

Domácí žloutkové řezy

  • Česko
Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Domácí žloutkové řezy 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49912

Ingredience

400 g Listové těsto
Žloutkový krém
100 g Cukr krupice
750 ml Mléko plnotučné
2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
3 polévková lžíce Rum
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Poleva
120 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Rum
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 931kJ
15% Sacharidy 56 g
31% Tuky 23 g
4% Sodík 89 mg
13% Bílkoviny 7 g

Domácí žloutkové řezy postup přípravy receptu:

1

Na pracovní desce rozválíme těsto na obdélník a nakrájíme na 3 stejné pruhy. Položíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 15 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

2

Ve 250ml mléka rozmícháme žloutky a pudinkové prášky. Zbylé mléko s cukrem přivedeme k varu, přilijeme rozmíchané pudinky a za stálého míchání krátce povaříme. Odstavíme z plotny, vmícháme 3 lžíce rumu a necháme vychladnout.

3

Do vychladlého krému zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.

4

Upečené pruhy těsta podélně rozkrojíme, polovinu vzniklých pruhů potřeme silnou vrstvou žloutkového krému a přiklopíme zbylými pruhy těsta, které předem nakrojíme na řezy.

5

V hrnku rozmícháme moučkový cukr s rumem a potom přilijeme vroucí vodu. Směs třeme tak dlouho, až zbělá a zhoustne. Pokud je poleva řídká, přidáme cukr, když je moc hustá, přilijeme trochu vody.

6

Povrch moučníku potřeme polevou a podle naznačených řezů nakrájíme porce. Polevu necháme ztuhnout.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept