Jednoduchý recept

Kompot z čerstvých dřínek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49917

Ingredience

100 g Cukr krystal
600 g Dřínky
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 681kJ
9% Sacharidy 33 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 15 mg
3% Bílkoviny 2 g

Kompot z čerstvých dřínek postup přípravy receptu:

1

Použijeme zralé, ale tvrdší dřínky. Přebereme je, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Průběžně prosypeme cukrem a nakonec zalijeme studenou vodou.

2

Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 10 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept