Jednoduchý recept

Víno z čerstvých dřínek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49936

Ingredience

1,3 kg Cukr krystal
1 kg Dřínky
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 880 kcal
Kilojoule 3 680kJ
60% Sacharidy 217 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 19 mg
3% Bílkoviny 2 g

Víno z čerstvých dřínek postup přípravy receptu:

1

Zralé dřínky přebereme, očistíme a omyjeme. Nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme a vlažným roztokem přelijeme ovoce. Sklenici převážeme celofánem a uděláme do něj několik dírek.

2

Odložíme na teplé místo a necháme kvasit. Vykvašené víno stáčíme gumovou hadičkou do demižonu. Jakmile se zcela vyčistí, stáčíme do lahví. Zavíčkujeme a uchováme na chladném a temném místě.

Poznámka

Na 1 l vína můžeme přidat ještě 100 g cukru. Čas přípravy je bez doby na kvašení – několik dnů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept