Kompot z čerstvých višní

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale tvrdší višně. Přebereme je, otrháme stopky, na sítu propláchneme a necháme okapat. Cukr rozsypeme do sklenic, rozdělíme višně a do 3/4 zalijeme studenou vodou.
  • 2
    Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí kompot vyjmeme a uchováme na studeném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.