Jednoduchý recept

Víno z čerstvých jahod

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49970

Ingredience

800 g Cukr krystal
5 l Jahody zahradní
1 špetka Kulturní kvasinky
10 g Kyselina citrónová
1 l Voda pitná
Dochucení
150 g Cukr krystal

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 764kJ
46% Sacharidy 167 g
3% Tuky 2 g
1% Sodík 13 mg
8% Bílkoviny 4 g

Víno z čerstvých jahod postup přípravy receptu:

1

Zralé jahody přebereme, očistíme a rychle propláchneme vodou. Rozmačkáme, odložíme a 3 dny necháme kvasit.

2

Poté prolisujeme a šťávu odměříme. Přidáme cukr rozmíchaný ve vlažné vodě, přisypeme kyselinu citronovou a kvasinky. Vše přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a necháme vykvasit při pokojové teplotě nebo na teplém místě. Na dokvašení přemístíme do chladnější místnosti.

3

Vykvašené víno necháme ještě odstát, poté stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu a odstavíme, dokud se zcela nevyčistí. Rozdělíme do lahví, na každý 1l vína přidáme ještě 50g krystalového cukru, uzavřeme a uchováme v temné a suché místnosti.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na kvašení a odstátí-několik dnů. Recept je kalkulován na 3.5l čisté šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvých jahod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept