Jednoduchý recept

Modrohlav s humrovou pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 49986

Ingredience

1200 g Modrohlav filety
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej rostlinný
8 g Sůl
Na omáčku
50 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
5 g Cukr krupice
100 g Humr
60 g Máslo bylinkové
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 869 kcal
Kilojoule 3 637kJ
7% Sacharidy 27 g
36% Tuky 27 g
57% Sodík 1 g
116% Bílkoviny 65 g

Modrohlav s humrovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Porce modrohlava osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji nejprve zprudka opečeme z obou stran a potom namírno dopékáme za občasného obracení.

2

Do rendlíku nalijeme bílé víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a sůl a zahříváme téměř k varu. Vmícháme bylinkové máslo, necháme mírně povařit a šleháme metlou, až začne vznikat pěna.

3

Rendlík odstavíme, všleháme žloutky, šlehačku a nakonec vmícháme najemno nakrájené humří maso.

4

Podáváme porci modrohlava na listu salátu, přelijeme humrovou pěnou,ozdobíme plátkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept