Jednoduchý recept

Mošt z čerstvých jeřabin

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50005

Ingredience

300 g Cukr krystal
2 l Jeřabiny čerstvé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 432kJ
23% Sacharidy 82 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
4% Bílkoviny 3 g

Mošt z čerstvých jeřabin postup přípravy receptu:

1

Zralé jeřabiny otrháme, přebereme, důkladně omyjeme a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a ihned vylisujeme. Odložíme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Zbylé jeřabiny zalijeme stejným množstvím vody, kolik máme šťávy, a ohřejeme. Znovu vylisujeme a necháme odstát.

2

Čistou šťávu stáčíme do kastrolu, přidáme cukr, smícháme s první šťávou a rozdělíme do lahví. Převážeme dvojitým celofánem a urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 8 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme ve studené a temné místnosti.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu. Čas přípravy je bez doby na odstátí - několik hodin. Recept je kalkulován na 1 l čisté šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvých jeřabin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept