Jednoduchý recept

Víno z čerstvých jablek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50008

Ingredience

500 g Cukr krystal
5 kg Jablka
7,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 897kJ
33% Sacharidy 119 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 9 mg
2% Bílkoviny 1 g

Víno z čerstvých jablek postup přípravy receptu:

1

Jablka důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince, rozdrtíme a vylisujeme. Procedíme a odměříme množstí šťávy.

2

Cukr rozmícháme ve vlažné vodě, přidáme jablkovou šťávu a přelijeme do demižonu. Vložíme kvasnou trubičku a odstavíme na teplém místě. Jakmile začne víno kvasit, přemístíme do chladnější místnosti. Necháme kvasit cca 6 týdnů, poté necháme ještě několik dnů stát.

3

Gumovou hadičkou stočíme víno do demižonu, jakmile se úplně vyčistí, rozlijeme do čistých lahví. Uzavřeme a uchováme na temném a studeném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na kvašení a odstátí-několik týdnů. Recept je kalkulován na 4l jablkové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvého ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept