Mošt z čerstvých hrušek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mošt z čerstvých hrušek
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 50009 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
2,5 kg | Hrušky |
2 g | Kyselina citrónová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 504,2mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Mošt z čerstvých hrušek postup přípravy receptu:
1 | Zralé hrušky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince a dužinu rozdrtíme nebo nastrouháme. Ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal. |
2 | Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přidáme kyselinu citronovou a promícháme. |
3 | Šťávu rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a suché místnosti. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také dobu 5 minut od bodu varu. Recept je kalkulován na 1l hruškové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čertvého ovoce.