Libanonský bulgurový salát
15 min.
Ingredience
- 200gramůBulgur
 - 600mililitrůVoda pitná
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 100gramůFazole
 - 1lžíceLimetková šťáva
 - 2lžíceOlej olivový
 - 1lžičkaKoriandr čerstvý
 - 1lžíceMáta
 - 50gramůOlivy černé
 - 250gramůRajčata Cherry
 - 150gramůSýr Feta
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
237 mg
Postup přípravy
- 1Bulgur nasypeme do mísy, zalijeme vroucí vodou, přidáme sůl a necháme 20 minut odležet, dokud bulgur nenasaje všechnu vodu.
 - 2Mezitím opláchneme fazolky, dáme je spolu s polévkovou lžící vody do talíře, ten vložíme na tři minuty do mikrovlnné trouby. Fazolky pak znovu opláchneme a dáme stranou.
 - 3V misce smícháme olej, limetkovou šťávu, sůl, pepř, nasekanou mátu a koriandr. Pořádně zamícháme a přidáme do scezeného bulguru. Do salátu ještě přidáme fazolky, olivy, sýr a rozpůlená rajčátka. Jemně promícháme a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.