Recept

Jehněčí maso s meruňkovým kuskusem.

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 50026

Ingredience

400 g Jehněčí maso
1 špetka Kmín celý
200 g Kuskus
50 g Meruňky
40 ml Olej olivový
50 g Oříšky piniové
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
450 ml Vývar zeleninový
5 polévková lžíce Zakysaná smetana
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 748kJ
15% Sacharidy 52 g
47% Tuky 35 g
30% Sodík 596 mg
39% Bílkoviny 22 g

Jehněčí maso s meruňkovým kuskusem. postup přípravy receptu:

1

Ve velké míse smícháme kuskus, šťávu z meruňěk a horkých 400ml vývaru. Samotné meruňky pokrájíme na menší kusy a také přidáme do mísy. Vše pak dáme stranou a počkáme, než se tekutina do kuskusu nasákne.

2

Mezitím nakrájíme maso na plátky, prolisujeme k němu česnek, ochutíme kmínem, paprikou a směsí maso pořádně potřeme.

3

Na pánvi rozpálíme olej a plátky cca 10 minut smažíme, dokud není maso měkké. Poté do pánve přilijeme vývar, maso dochutíme solí a pepřem, zamícháme a zalijeme smetanou.

4

Nakonec do kuskusu přimícháme semínka sezamu, rozdělíme vše na talíře, ozdobíme nasekanými oříšky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept