Jednoduchý recept

Bublanina z olejového těsta s borůvkami

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bublanina z olejového těsta s borůvkami 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50034
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

0,5 l Borůvky
100 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
10 g Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka polohrubá
10 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Vejce slepičí
10 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 305kJ
13% Sacharidy 48 g
15% Tuky 12 g
2% Sodík 43 mg
12% Bílkoviny 7 g
Bublanina z olejového těsta s borůvkami
  • Bublanina z olejového těsta s borůvkami
  • 1
  • Bublanina z olejového těsta s borůvkami
  • 2
  • Bublanina z olejového těsta s borůvkami
  • 3
  • Vložit obrázek

Bublanina z olejového těsta s borůvkami postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

3

V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak k nim přimícháme olej, horkou vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků.

4

Těsto nalijeme na pečicí papír v plechu s vyššími okraji, posypeme borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

5

Upečené posypeme moučkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme teplé nebo studené.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Bublanina z olejového těsta s borůvkami
Tuto bublaninu jsem pekla na hlubokém plechu s okraji, ingredience jsem měla na 12 porcí. Z ovoce jsem použila lesní směs drobného ovoce, nejen borůvek. Pokud bych měla tuto bublaninu ohodnotit známkou jak ve škole, tak by to byla známka 3 - .sorry Podle jiného receptu, taky s přidáním oleje, mám bublaninu nachýchanější a je tam jednodušší postup, kdy se šlehají celá vajíčka s cukrem. Dám ale palec nahoru, protože někdo jiný může mít jiný názor.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept