Borůvkový koláč s drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkový koláč s drobenkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50041 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
0,5 l | Borůvky |
150 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
80 g | Hera |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko polotučné |
0,5 kg | Mouka polohrubá |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 186g |
---|---|
Cholesterol | 146,9mg |
Draslík | 521,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 208,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Borůvkový koláč s drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | V misce z moučkového cukru, másla a hrubé mouky připravíme drobenku. |
3 | Mléko ohřejeme, rozpustíme v něm krupicový cukr a Heru, nalijeme do velké mísy s polohrubou moukou a kypřicím práškem. Pak ještě přimícháme rozšlehaná vajíčka a vypracujeme řidší těsto. |
4 | Těsto nalijeme do vymazané formy nebo pekáče, posypeme borůvkami, drobenkou a upečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě. |