Chřest bílý s opečenou strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest bílý s opečenou strouhankou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50059 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
5 g | Bobkový list |
400 g | Chřest bílý |
200 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
30 g | Rukola |
100 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 226,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chřest bílý, Pepř černý celý, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chřest bílý s opečenou strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku nalijeme vodu, položíme do ní na kousky nakrájené (50 g) máslo, bobkový list, sůl, celý pepř a přivedeme k varu. Do vřící vody vložíme důkladně očištěný chřest a povaříme doměkka tak 10 minut. Podle toho, jak je chřest silný. Měkký chřest opláchneme pod studenou vodou. |
2 | Do pánve dáme 150 g másla, které rozehřejeme, vložíme uvařený chřest, přisypeme strouhanku, vše dochutíme solí, pepřem a necháme strouhanku propéct. |
3 | Rukolu omyjeme, necháme okapat, dáme do misky, přilijeme olej, dochutíme solí, pepřem a promícháme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. |
4 | Připravený chřest se strouhankou rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, ozdobíme připravenou rukolou a podáváme. |
Poznámka
Takto připravený chřest podáváme jako teplý předkrm.