Jednoduchý recept

Řecká citronová polévka

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50067
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
40 ml Citronová šťáva
100 g Mrkev kořen
6 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
80 g Rýže loupaná
100 g Salát hlávkový
2 g Šalvěj čerstvá
1,5 kg Slepice
8 g Sůl
2 g Tymián čerstvý
130 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 203kJ
6% Sacharidy 20 g
79% Tuky 59 g
36% Sodík 727 mg
109% Bílkoviny 62 g

Řecká citronová polévka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme slepičí maso, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, zalijeme osolenou vodou a pozvolna vaříme 2 a půl hodiny.

2

Uvařenou slepici necháme vychladnout ve vývaru, potom vyjmeme, zbavíme kůže a kostí a maso nakrájíme na malé kousky. Vývar přecedíme a čistý vrátíme do hrnce. Přidáme propláchnutou rýži a vaříme asi 10 minut. Z tymiánu, bobkového listu a šalvěje vytvoříme polévkový balíček a vložíme do hrnce. Salát nakrájíme na proužky a spolu s kousky masa přidáme do polévky, na mírném ohni povaříme 5 minut.

3

Vyjmeme balíček s bylinkami, polévku zalijeme zakysanou smetanou, citronovou šťávou, opeříme, dosolíme a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept