Recept

Pečené nové brambory s bylinkami a zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50083

Ingredience

1,5 kg Brambory rané
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná
1 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 385kJ
28% Sacharidy 101 g
30% Tuky 22 g
17% Sodík 346 mg
22% Bílkoviny 12 g

Pečené nové brambory s bylinkami a zelím postup přípravy receptu:

1

Nové brambory dobře omyjeme, slupku jim necháme. Větší brambory rozkrájíme na poloviny nebo čtvrtky, drobné necháme v celku. Brambory dáme do mísy, prosolíme je, posypeme kmínem, promícháme a poklademe na suchý plech. Dáme je do předem vyhřáté trouby a pečeme minimálně 30-40 minut do zlatova. Kopr a pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Mezitím očistíme hlávku bílého zelí, rozkrájíme ji na čtvrtky a vykrojíme košťál. Poté zelí velmi jemně nakrájíme. Dáme je do mísy, promícháme s 0,5 lžičky soli, pepřem a lžící cukru. Rukama zelí prohněteme tak, že ztratí na objemu. Zelí dáme do hrnce, přilijeme 1 dl vody a pod pokličkou zelí dusíme doměkka (přibližně 15-20 minut). Z podušeného zelí slijeme vodu, kterou zachytíme.

3

Očistíme cibuli, drobně ji pokrájíme. V pánvi si rozpálíme sádlo, na kterém zpěníme cibuli, přimícháme mouku a usmažíme tmavou jíšku, kterou zředíme slitou vodou ze zelí. Jíšku dohladka vymícháme a přidáme ji k zelí.

4

Za stálého míchání zelí s jíškou povaříme asi 3-5 minut a dochutíme cukrem.

5

Na každou porci horkých brambor poklademe tenké plátky másla, posypeme je bylinkami, přiložíme k nim podušené sladké zelí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept