Vepřový steak s broskví zapečený

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2000gramůVepřová pečeně
    • 30gramůSůl
    • 200gramůMáslo čerstvé
    • 500gramůKompot broskvový
    • 300gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 300gramůŠunka dušená
    • 150mililitrůHovězí vývar základní
    • 120mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
86 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
650 mg
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet.
  • 2
    Plátky potom pečeme na pánvičce nebo na grilu, opečené potřeme máslem. Výpek zastříkneme vývarem a provaříme.
  • 3
    Do máslem vymazané zapékací misky vložíme opečené plátky masa, na každý položíme plátek sunky, půlku kompotované broskve a překryjmeme plátkem tvrdého sýru. Dáme do trouby zapéci.
  • 4
    Zapečené plátky vyjmeme, smícháme obě šťávy, převaříme a porce při podávání šťávou podléváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.