Jednoduchý recept

Jahodový pudink

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 50107

Ingredience

40 g Cukr vanilka
500 ml Džus jahodový
120 g Jahody zahradní
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Voda pitná
50 g Želatina
400 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 133kJ
9% Sacharidy 34 g
43% Tuky 32 g
2% Sodík 34 mg
39% Bílkoviny 22 g

Jahodový pudink postup přípravy receptu:

1

Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody, vložíme do kovové misky, přilijeme jahodovou šťávu nebo džus, přidáme vanilkový cukr, žloutky, misku vložíme do vroucí vody a metlou šleháme, až se suroviny spojí. Odstavíme, necháme trochu vychladnout, ale ne ztuhnout, přidáme smetanu, žervé a vyšleháme. Formičky na pudink vypláchneme studenou vodou, naplníme vyšlehaným krémem a necháme ztuhnout.

2

Vychladlý pudink vyklepneme z formiček na talířky, ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept