Jahodový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový pudink
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 50107 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
40 g | Cukr vanilka |
500 ml | Džus jahodový |
120 g | Jahody zahradní |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Voda pitná |
50 g | Želatina |
400 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 210,1mg |
Draslík | 64,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Džus jahodový, Smetana 16% (pochoutková), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jahodový pudink postup přípravy receptu:
1 | Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody, vložíme do kovové misky, přilijeme jahodovou šťávu nebo džus, přidáme vanilkový cukr, žloutky, misku vložíme do vroucí vody a metlou šleháme, až se suroviny spojí. Odstavíme, necháme trochu vychladnout, ale ne ztuhnout, přidáme smetanu, žervé a vyšleháme. Formičky na pudink vypláchneme studenou vodou, naplníme vyšlehaným krémem a necháme ztuhnout. |
2 | Vychladlý pudink vyklepneme z formiček na talířky, ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme. |