Jednoduchý recept

Borůvkové víno

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50153

Ingredience

4 l Borůvky
200 g Cukr krupice
1 špetka Hřebíček mletý
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 278kJ
22% Sacharidy 78 g
2% Tuky 1 g
1% Sodík 10 mg
5% Bílkoviny 3 g

Borůvkové víno postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a dáme vařit do hrnce s vodou.

2

Když jsou borůvky měkké a částečně rozvařené, necháme šťávu 30 minut ustát a pak ji opatrně slijeme do jiného hrnce. Přimícháme cukr, hřebíček a vaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí.

3

Po vychladnutí šťávou naplníme čisté uzavíratelné lahve a uskladníme je na suchém tmavém místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept