Recept

Mazanec s kandovaným ovocem pro celiaky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Mazanec s kandovaným ovocem pro celiaky 5 1
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50162

Ingredience

190 g Cukr krystal
30 g Droždí sušené
120 g Kandované ovoce
500 ml Mléko polotučné
500 g Mouka bezlepková Mantler
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
100 g Ořechy vlašské
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 848 kcal
Kilojoule 3 549kJ
33% Sacharidy 120 g
48% Tuky 36 g
19% Sodík 378 mg
29% Bílkoviny 17 g

Mazanec s kandovaným ovocem pro celiaky postup přípravy receptu:

1

Ořechy nasekáme, vejce rozšleháme se špetkou soli, máslo rozpustíme a z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru připravíme kvásek. Kvásek necháme chvilku vzejít na teplém místě a pak do něj přidáme rozpuštěné máslo, olej, ostatní cukr, 2/3 rozšlehaných vajec a citrónovou šťávu a kůru.

2

Směs dobře promícháme po částech do ní přimícháváme mouku, až nám vznikne vláčné a voňavé těsto, do kterého vmícháme větší část nasekaných ořechů a kandovaného ovoce. Z těsta utvoříme bochánek, který dáme do tukem vymazané, bezlepkovou moukou vysypané dortové formy, potřeme ho zbylým rozšlehaným vejcem, posypeme ho zbylými ořechy a kandovaným ovocem a necháme na teplém místě kynout 45 minut.

3

Než těsto vykyne, předehřejeme troubu na 180°C a pak bochánek pečeme do zlatova. Po upečení necháme mazanec vystydnout a podáváme ho jako pohoštění.

Poznámka

Místo kandovaného ovoce můžeme použít i rozinky. Hotové těsto můžeme také rozdělit na několik částí a pak ho upéct ve formách na biskupský chlebíček.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Mazanec s kandovaným ovocem pro celiaky
Chuťově velmi dobrý... nepřipomíná klasický mazanec. To ovšem není vůbec na škodu:-) Spíše jsem prezentovala, jako Velikonoční buchtu:-) Těsto je řidší a to i po nakynutí. Jinak nemám co vytknout.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept