Burisónové knedlíky z bílků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burisónové knedlíky z bílků
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50167 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
60 g | Burisony |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka bezlepková |
2 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 257,6mg |
Draslík | 145,2mg |
Vláknina | 532,0mg |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Burisony, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Burisónové knedlíky z bílků postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu, žloutky zpracujeme s moukou a práškem do pečiva do řidšího těsta. Potom do těsta vmícháme burisony a nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků. |
2 | Těsto rozdělíme do 5 stejných hrnečků a hrnečky vložíme do hrnce s vroucí vodou tak, aby byly do poloviny ponořené. Vaříme ve vodní lázni asi 30 minut. |
3 | Po uvaření knedlíky z hrnečků ihned vyklopíme a odřízneme z nich vrchní stranu. |
4 | Knedlíky podáváme horké k masům a omáčkám. |
Poznámka
Knedlíky také můžeme orestovat s rozšlehanými vejci na cibulce.