Jednoduchý recept

Pečený ovocný čaj

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50171

Ingredience

1 l Borůvky
1 kg Cukr krupice
0,1 dl Rum
1 l Rybíz červený
1 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 103kJ
36% Sacharidy 128 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 3 mg
4% Bílkoviny 2 g

Pečený ovocný čaj postup přípravy receptu:

1

Rybíz a borůvky přebereme a v cedníku propláchneme studenou vodou. Okapané je dáme do plochého hrnce nebo menšího pekáče, zasypeme cukrem, přilijeme rum, přidáme skořici a na ohni necháme za stálého míchání zkaramelizovat, až se odpaří voda a zůstane jen hustá šťáva.

2

Horkou šťávu přelijeme do menších uzavíratelných skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháne pomalu vychladnout.

Poznámka

Při přípravě čaje dáme 5 lžiček pečeného čaje do hrnku, zalijeme horkou vodou a důkladně promícháme. Místo borůvek můžeme použít například jahody, maliny nebo ostružiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept