Recept

Vepřový steak s pomeranči

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 502

Ingredience

150 g Cibule
50 g Feferony sterilované
150 ml Olej stolní
200 g Paprikové lusky čerstvé
2 g Pepř černý mletý
600 g Pomeranče
20 g Sůl
2000 g Vepřová pečeně
2 dl Víno bílé
1 g Zázvor mletý
10 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 765 kcal
Kilojoule 3 200kJ
3% Sacharidy 11 g
85% Tuky 63 g
47% Sodík 944 mg
58% Bílkoviny 33 g

Vepřový steak s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme silnější plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, naskládáme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou.

2

Marinádu připravíme ze strouhané cibule, utřeného česneku, jemně krájených paprikových lusků, části oleje, vína, feferonek a koření. Maso necháme marinovat.

3

Potom jednotlivé porce z marinády vyjmeme, necháme okapat a na druhé části oleje je zvolna opečeme.

4

Opečené maso vyjmeme, do výpeku nalijeme zbylou marinádu, povaříme, dosolíme, přecedíme a krátce převaříme.

5

Při podávání klademe porce na teplý talíř, přeléváme šťávou a ozdobíme oloupaným, na kolečka nakrájeným pomerančem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept