Ovocná omáčka s chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocná omáčka s chilli
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 50214 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
80 g | Ananas |
15 g | Chilli paprička |
50 g | Cukr třtinový |
35 g | Limetka |
150 g | Mango |
80 g | Meruňky |
3 ml | Ocet vinný |
20 g | Oříšky piniové |
40 g | Šalotka |
100 ml | Víno bílé |
30 g | Zázvor kandovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 253,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Chilli paprička, Cukr třtinový, Limetka, Mango, Meruňky, Ocet vinný, Oříšky piniové, Šalotka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zázvor kandovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocná omáčka s chilli postup přípravy receptu:
1 | Mango s meruňkami vypeckujeme a spolu s ananasem a kandovaným zázvorem nakrájíme nadrobno. Šalotku oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, chilli papričku rozřízneme, seškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno. Limetku dobře omyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Do rendlíku nasypeme hnědý cukr, lehce zkaramelizujeme, přisypeme mango, meruňky, ananas, zázvor, kůru z limetky, šalotku, chilli papričku, podlijeme vínem a limetkovou šťávou a chvilku povaříme. |
2 | Provařenou zhoustlou omáčku odstavíme, přikápneme ocet, přimícháme piniové oříšky, promícháme a necháme v lednici vychladit. Tato omáčka je vhodná k pečené a grilované drůbeži. |