Jednoduchý recept

Olivová tapenáda

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 50227

Ingredience

160 g Chléb pšeničný (bílý)
100 g Kapary
100 ml Olej olivový extra panenský
200 g Olivy černé
2 g Pepř černý mletý
70 g Sardelová očka
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 064kJ
10% Sacharidy 36 g
46% Tuky 35 g
36% Sodík 714 mg
24% Bílkoviny 13 g

Olivová tapenáda postup přípravy receptu:

1

Do mixéru vložíme černé vypeckované olivy, oloupaný česnek, sardelová očka, kapary, přilijeme olivový olej a opepříme. Rozmixujeme dohladka, přendáme do misky a metlou nebo ručním šlehačem šleháme tak dlouho, dokud se suroviny úplně nespojí s olejem.

2

Ve Francii tapenádu používají jako dresink k zelenině nebo jako pomazánku na bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept