Jednoduchý recept

Hrušky smažené v jemném těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50243

Ingredience

20 g Cukr vanilka
2 ks Hrušky
10 g Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 066kJ
9% Sacharidy 31 g
13% Tuky 10 g
12% Sodík 243 mg
22% Bílkoviny 12 g

Hrušky smažené v jemném těstíčku postup přípravy receptu:

1

V míse z hladké mouky, kypřicího prášku, vajíček, bílého vína a soli umícháme tekuté hustší těsto.

2

Hrušky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty pak obalíme v připraveném těstíčku a usmažíme v rozehřátém oleji v pánvi.

3

Usmažené teplé hrušky rozložíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Usmažené hrušky můžeme také podávat přelité vanilkovým pudinkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept